Hlavní navigace

Kvůli chystané autonavigaci už Mapy.cz obsahují i parkovací zóny v 18 městech

20. 6. 2016

Sdílet

Zdroj: Redakce

Přípravu pro plánovanou hlasovou navigaci bere Seznam vážně. Teď dokonce přidal funkci, kterou neobsahuje ani Google. Na mapce vyznačí parkovací zóny včetně detailů o provozní době, hodinové sazbě, možnostech placení a dalších podmínkách.

Mapy.cz s parkovacími zónami
Mapy.cz s parkovacími zónami

Zóny jsou vidět na počítačích i mobilech, a to včetně čerstvých offline podkladů (testováno na Androidu). Barevné pruhy značící zóny jsou vidět jen ve dvou nejdetailnějších úrovních přiblížení (tj. 17 a 18). Detaily se zobrazí po kliknutí na barevnou linku, avšak pouze na počítači. Na mobilu je třeba zónu vyhledat (např. „parkovací zóna“) a kliknout na bublinu.

Seznam využívá standardního značení, takže modré zóny jsou určeny pro rezidenty, zelené jsou pro střednědobé a oranžové pro krátkodobé parkování návštěvníků. Fialové jsou smíšené zóny pro obě skupiny.

 

Parkovací zóny fungují v Praze už od dubna. Minulý týden přidal Seznam také České Budějovice, Český Krumlov, Hradec Králové, Cheb, Chomutov, Jihlava, Karlovy Vary, Liberec, Luhačovice, Mladá Boleslav, Olomouc, Ostrava, Pardubice, Plzeň, Poděbrady, Tábor a Ústí nad Labem. Ne všechny mohou být zakresleny správně. Pokud narazíte na chybu, raději na ni upozorněte. Na mapě je k tomu zvláštní tlačítko.

Zdroj: Facebooková stránka Mapy.cz

Byl pro vás článek přínosný?