Hlavní navigace

Laboratoř Samsungu pracuje na chytrých opascích a „bezsluchátku“ [CES]

Sdílet

Zdroj: Redakce

C-Lab, výzkumná laboratoř Samsungu, která od roku 2012 rozjela už přes 100 projektů, ukázala v Las Vegas tři nové prototypy produktů, které jednou možná budeme nosit na sobě. Jmenují se Rink, Welt a TipTalk.

Rink
Rink

Rink jsou pohybové ovladače ve tvaru spony, které přichytíte na dlaň. Jejich pomocí pak budete manipulovat předměty ve virtuální realitě. Uvnitř tedy bude akcelerometr a gyroskop, to celé bude bezdrátově komunikovat s počítačem nebo mobilem (Gear VR).

RinkRink
Rink

Ovládání by mohlo být tak přesné, že Rink rozpozná i psaní na virtuální klávesnici. Prezentované ovládání tenisové rakety ale bude spíš dosažitelná meta.

WeltWelt
Welt

Welt je chytrý opasek. Průběžné měří, jak vám roste břicho, ale díky akcelerometru také počítá kroky a odhaduje, jak dlouho sedíte. Na obrázcích je dokonce vidět microUSB konektor. Opasek je holt poslední věc, kterou ještě nemusíme nabíjet. :-)

TipTalk
TipTalk

Poslední vychytávkou je „bezsluchátko“ TipTalk. Půjde o pásek na hodinky (analogové i chytré), který se spojí s mobilem přes Bluetooth stejně jako handsfree. Jenže s TipTalkem ruka volná nezůstane, prst přiložíte na ucho a pásek přes něj vyšle jemné vibrace, které si sluchové ústrojí vyloží jako běžný zvuk (což je také mechanická vibrace, avšak molekul vzduchu). Na stejném principu fungovalo například sluchátko u brýlí Google Glass. Takový zvuk neuslyší nikdo jiný a zároveň bude pro vás tak hlasitý, že jej uslyšíte i v rušném prostředí.

 

Zdroj: Samsung

Byl pro vás článek přínosný?