Hlavní navigace

Lancool PC-K56N – ve znamení oceli a nízké ceny

16. 2. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Levných a zároveň kvalitních počítačových skříní není na trhu zrovna nějak výrazně hodně. Aby tuto část ve své nabídce výrobce Lancool zaplnil něčím novým, představil model PC-K56N. Že vám název výrobce nic neříká? Potom vám jistě něco řekne Lian Li, kdy Lancool je její divize. Hlavním odlišovacím znakem (design bývá velmi podobný) je použitý materiál. Skříně Lian Li jsou snad vždy vyrobeny z hliníku, kdežto Lancool z oceli.

PC-K56N má rozměry 505 × 210 × 472 mm (D × Š × V), váží 8,7 kg a pojme základní desky formátů ATX, micro ATX a mini ITX. Vměstnají se do ní grafické karty o délce až 415 mm. Pro rozšiřující karty je připraveno celkem osm pozic.

Přední I/O panel obsahuje dva porty USB 2.0, dva konektory jack pro sluchátka a mikrofon, diody indikující zapnuté PC a práci pevného disku, a samozřejmě tlačítka power a reset. Je škoda, že výrobce neosadil již porty USB novější verze 3.0.

 

Koš pro pevné disky disponuje třemi pozicemi pro 3,5" modely a dvěma pozicemi pro 2,5" modely nebo SSD. Pro 5,25" zařízení jsou k dispozici celkem tři pozice, z nichž dvě jsou vybaveny bezšroubkovým uchycením. Výrobce do PC-K56N osazuje již v základu jeden 140mm ventilátor dopředu a jeden 120mm ventilátor dozadu.

Skříň Lancool PC-K56N ještě k dispozici v České republice není a nemáme tušení, kdy se tak stane. Doporučená cena výrobcem je $99 bez daně. U nás lze očekávat cenu okolo 2000–2200 Kč.

Zdroj: techPowerUp!

Byl pro vás článek přínosný?