Hlavní navigace

Lego ukázalo svou dosud největší stavebnici. Titanic z 9090 dílků budete skládat dlouho…

9. 10. 2021

Sdílet

Zdroj: Lego
Lego začne příští měsíc prodávat dosud největší stavebnici své historie. Titanic ze série Creator se svými 9090 dílky dvakrát překoná Imperiální křižník z Hvězdných válek, nebo Římské Colosseum, které bude s 9036 dílky nyní až druhé.

Model Titanicu v měřítku 1:200 bude dlouhý 135 centimetrů. Web uvádí, že stavebnice obsahuje 10294 předmětů. Úroveň detailů tak bude zřejmě vysoká a doporučené věkové zaměření 18+ kvůli složitosti stavby není od věci.  I když určitě ne ani překážkou.

V prodeji bude od 1. listopadu za cenu 630 dolarů. Titanic sice vede na dílky, ale cenově nejdražší nebude. Právě Imperiální křižník se před dvěma lety začal prodávat na 699 dolarů a některé historické modely mají mnohem vyšší cenu.

Skutečný Titanic se potopil v roce 1912, ten skládací bude možné vystavit rozložený na tři díly tak, aby bylo vidět do jednotlivých palub i na detaily motorů. A když šlápnete na kostičku, vždycky ho můžete poslat na ledovec…

zdroj: Lego

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Šéfredaktor Cnews.cz, dříve editor Computeru. Nadšenec do notebooků a příznivce kompaktních smartphonů. Najdete mě na Twitteru nebo LinkedInu.