Hlavní navigace

Lenovo chystá nové Chromebooky. Udělá je z ThinkPadu a Yogy

29. 1. 2014

Sdílet

Zdroj: Redakce

Čínský výrobce dnes na floridské konferenci o vzdělávání oznámil čtveřici novinek. Na jaře začne prodávat ThinkPad 11e a ThinkPad Yoga 11e v provedení s operačním systémem Windows, nebo Chrome OS. Stejně jako u předchozího Chromebooku X131e ale opravdu míří jen do škol, ve volném prodeji se pravděpodobně neobjeví.

První Chromebook Lenova - X131e
První Chromebook Lenova - X131e

O nových noteboocích toho zatím moc nevíme. Název prozrazuje 11" displej, zcela určitě s rozlišením 1366 × 768 px. Tradiční ThinkPad dostane antireflexní vrstvu, Yoga bude samozřejmě dotyková, s IPS panelem a jistě i lesklou obrazovkou. A jak je u této řady zvykem, díky kloubu lze Yogu používat v režimu notebooku, tabletu, stanu nebo stojánku. Všechna zařízení poběží na zatím neznámém procesoru od Intelu.

Specialitou školních notebooků bude odolnější tělo s pevnějším panty a gumovými ochranami, aby přístroje vydržely hrubší zacházení při častějším přenášení a vhazování do batohů. Na jedno nabití vydrží až osm hodin. Zajímavě zní pokročilé možnosti úpravy vzhledu. Notebooky budou v černé a stříbrné barvě, každý si může nechat vygravírovat vlastní jméno a dostupné budou i nějaké modifikace BIOSu. To aby mohly stroje být ušité na míru každé škole nebo i studentovi (aby se ve třídě nepletly).

ThinkPady s Windows budou stát od 449 dolarů, Chromebooky začínají na 349 dolarech. Což nás ale tolik trápit nemusí, protože se nejspíš mimo americké školy nikam nepodívají. A to je škoda. ThinkPad nebo Yogu s Windows běžně koupíte, ale podobně stavěný Chromebook nikoliv.

Zdroj: Lenovo

Byl pro vás článek přínosný?