Hlavní navigace

Lenovo IdeaPad i v Česku!

2. 12. 2008

Sdílet

Zdroj: Redakce

Netbooky značky Lenovo IdeaPad se už chystají na vpád na český trh. Řada IdeaPad bude k dispozici v prodejnách spotřební elektroniky, v těchto týdnech české zastoupení vyjednává s řetězci. Cena bude srovnatelná s konkurencí, v tuto chvíli však ještě nebyla přesně stanovena.

Netbooky IdeaPad S9e a S10e byly navrženy speciálně pro uživatele vyžadující maximální mobilitu a flexibilitu. Za dostupnou cenu dostane zákazník počítač, který je velice lehký (nejlehčí model váží necelých 1,2 kg) a zároveň nabízí plnou funkčnost při práci s internetem a multimediálními aplikacemi.

"Nové modely IdeaPad S10e a S9e nabídnou novým majitelům jedinečný uživatelský komfort a vysokou kvalitu, jimiž si počítače Lenovo získaly vynikající reputaci po celém světě. Pevně věříme, že se nám těmito počítači podaří oslovit novou skupinu zákazníků," prohlásil viceprezident společnosti Lenovo pro region EMEA Vincent Fauquenot. "Netbooky nabízejí vysoce atraktivní design, skvělou cenu a specifikace, uspokojí soukromé i profesionální uživatele."

Tip: přečtěte si naše představení modelů Lenovo IdeaPad S9 i S10

Mobilita, technologie, výkon

Netbooky Lenovo IdeaPad S10e a S9e byly navrženy jako mobilní, lehké počítače určené pro zákazníky napříč segmenty. Kromě obvyklé funkčnosti nabízejí oba netbooky od Lenova základní textový procesor a též multimediální funkce. Pro pohodlnější a rychlejší práci byly oba modely vybaveny funkcí Instant On, díky které může uživatel rychle prohlížet elektronickou poštu, procházet internet, prohlížet si fotografie, připojovat se k videokonferencím nebo poslouchat hudbu, aniž by bylo nutné systém složitě startovat. Videohovory a videokonference podporuje integrovaná webová kamera.

Společnost Lenovo nabízí svým klientům široké spektrum možností a služeb, z něhož si může vybrat každý uživatel dle vlastní potřeby a preferencí. Tato škála zahrnuje hardware, software, ale i flexibilní záruku. V případě netbooků S9e a S10e mohou zákazníci vybírat z provedení s 8,9palcovým nebo 10,1palcovým displejem (LED podsvícený). Co se týče operačních systémů, lze volit mezi Microsoft Windows XP Home, XP Pro nebo Novell SLED 10 Linux. Počítače byly navrženy pro maximální výkon při zachování mobility, a tak jsou vybaveny buď 4GB SSD diskem, anebo pevnými disky s kapacitou až 160 GB.

Oba netbooky jsou osazeny procesorem Intel Atom, kapacita RAM činí u nejvýkonnějších modelů až 1,5 GB a netbooky jsou vybaveny řadou portů pro snadné rozšíření. Pro připojení k internetu lze používat Ethernet nebo WiFi, případně volitelný Bluetooth modul. Díky standardnímu slotu ExpressCard 34 je možné i připojení přes mobilní širokopásmovou síť. Společnost Lenovo nabízí k netbookům flexibilní záruku, a to až do délky 3 let. Kratší záruční doby pokrývají v omezené míře i výměnu dílů.

Zdroj: tisková zpráva

Byl pro vás článek přínosný?