Hlavní navigace

Lenovo IdeaPad S10-3 na Pine Trailu

5. 1. 2010

Sdílet

Zdroj: Redakce

Koncem prosince jste se na ExtraNotebook.cz mohli seznámit s novou generací procesorů Intel Atom, které udělaly pokrok zejména v miniaturizaci a nyní nabízejí v jednom čipu i integrovaný grafický akcelerátor GMA 3150. Lenovo nyní uvádí dva nové ultrapřenosné počítače založené na platformě Pine Trail: IdeaPad S10-3 a IdeaPad S10-3t. První z nich je klasický minibook, druhý zastává kategorii malých tabletů a je vybaven multi-touch dotykovým displejem. Oba mají displej s úhlopříčkou 10,1 palce.

 

Nejnadupanější konfigurace budou obsahovat procesor Intel Atom N470 na 1,83 GHz, 2 GB operační paměti a 320GB pevný disk. Standardní výbavou bude konektivita do Ethernetu, Wi-Fi, Bluetooth a také blíže neurčená technologie pro přístup do internetu skrz sítě mobilních operátorů (GPRS, HSDPA, možná WiMAX). IdeaPady budou vybaveny integrovanou webkamerou, na výběr budou varianty s rozlišením 0,3 a 1,3 megapixelů. Vybrat si budete moci i baterii, v nabídce budou čtyřčlánkové a osmičlánkové.

Na IdeaPadech S10-3(t) bude předinstalována některá z verzí Windows 7, základní úkony ale zvládne i rychle bootující "instantní operační systém" Quick Start 2.0. Oba stroje by měly být dostupné ještě tento měsíc, základní ceny (to jest v konfiguraci daleko skromnější, než je ta z minulého odstavce) činí $350 za S10-3 a $500 za S10-3t.

Zdroj: TechConnect Magazine

Byl pro vás článek přínosný?