Hlavní navigace

Letgo náhle končí. Inzertní platforma měla velký marketing, ale špatné programátory

20. 3. 2019

Sdílet


Letgo bez jakéhokoliv oznámení končí stejně rychle, jako začalo. Uživatele lákalo na rychlost hláškou Vyfoť, sdílej, prodej a chvíli to vypadalo, že Aukro dostane pořádného konkurenta.

Letgo založili v roce 2015 Alec Oxenford, Jordi Castello a Enrique Linares jako konkurenta eBaye a její hodnota se dostala až přes jednu miliardu dolarů.

Aplikace Letgo dnes ještě funguje, ale již nejde zadat nové inzeráty a do měsíce skončí úplně. Americká firma se tak z Česka stahuje a nijak to nekomentuje. Údajně tu měla mít až dva miliony uživatelů. Letgo se stahuje i z jiných východoevropských zemí.

Rozjezd mělo Letgo přitom velkolepý, marketing pracoval na plné obrátky, ovšem aplikace byla plná chyb, které nikdo příliš neřešil. Češi také dávali často přednost zavedeným lokálním bazarům, ať už Bazoši nebo Aukru. A neopravené chyby obsahuje i samotná hláška o konci služby.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Šéfredaktor Cnews.cz, dříve editor Computeru. Nadšenec do notebooků a příznivce kompaktních smartphonů. Najdete mě na Twitteru nebo LinkedInu.