Hlavní navigace

LG představilo první 8K OLED TV na světě. Opět

30. 8. 2018

Sdílet

Zdroj: Redakce

Korejská společnost letos nevynechá žádnou příležitost představit první 8K OLED TV na světě. LG tak poprvé učinilo hned začátkem ledna na CESu, teď totéž činí na berlínském veletrhu IFA. To hlavní ale stále říci nechce – kdy takové televizory přijdou a kolik budou stát. Možná se to dozvíme v průběhu akce, která oficiálně startuje až v pátek 31. srpna.

LG pouze ujišťuje, že už má vychytanou výrobu velkoformátových obrazovek, bude zvyšovat produkci, ale také úhlopříčku. Novinka s rozlišením 8K má totiž 88 palců (224 cm) a mezi OLEDy je největší. Obraz si můžete představit tak, že byste vedle sebe do mřížky 4 × 4 umístili šestnáct 22" FullHD monitorů. Neskutečný obraz, který zatím nelze ničím rozumně naplnit.

LG OLED TV 8KFirma očekává, že prodeje OLED TV letos zdvojnásobí a v roce 2018 bude mezi lidmi přes 9 milionů velkých obrazovek tvořených organickými diodami. Největším modelem v současnosti zůstává 77" 4K model, který Korejci prodávají za 250 000 Kč. Ceny prémiových modelů ale postupně klesají. Zrovna včera jsme psali o tom, kterak nejlevnější 4K OLED stojí polovinu toho co před rokem.

Byl pro vás článek přínosný?