Hlavní navigace

LG dokázalo vylepšit LCD televize. Pomáhá si zázrakem nazvaným Nano Cell

Sdílet

Zdroj: Redakce

Korejský výrobce v Las Vegas představí tři nové high-endové televizory řady Super UHD TV. Loňským hitem byla technologie kvantových teček zlepšujících barevné podání. Letošní zlepšovák se nazývá Nano Cell. LG nezachází do velkých detailů, ale dle popisu by mělo jít o nanometrovou vrstvu filtru, který zajistí dokonalejší pozorovací úhly.

LG Super UHD TV (2017)
LG Super UHD TV (2017)

Technologie brání změnám odstínů barev, takže by například zelená neměla při pohledu z boku přecházet do žluté nebo modré. Výrobce tvrdí, že divák nepozná žádnou změnu barev, ať už se dívá přímo, nebo z úhlu 60°. Podle LG Nano Cell zamezí i efektu IPS glow na černém pozadí.

LG Super UHD TV (2017)
LG Super UHD TV (2017)

Televizory jinak samozřejmě nabídnou rozlišení 3840 × 2160 px a rozumí si s barevným prostorem BT.2020. Podporují také nejširší množství různých standardů HDR. Mimo základní HDR10 a Dolby Vision je to i Hybrid Log Gamma a do budoucna také Advanced HDR od Technicoloru. Televizory dokážou přidat simulovat vyšší dynamický rozsah i u běžného obsahu v SDR.

 

Všechny novinky běží na webOS 3.5 s vylepšeným ovládáním. Nejvyšší model, 55" televizor SJ9500 je navíc supertenký. V nejužším místě má jen 6,9 mm. Cenu ani dostupnost produktů zatím neznáme.

Zdroj: LG

Byl pro vás článek přínosný?