Hlavní navigace

LG G6 nebude modulární a dostane nezvyklý displej s poměrem stran 18:9

10. 1. 2017

Sdílet

Zdroj: Redakce

Ani letos si korejský výrobce neudrží nastolený směr. Zatímco LG G4 byl logickým pokračovatelem trojky, u loňského modelu G5 bylo všechno jinak. Přibylo kovové tělo, ztratila se zadní tlačítka a navrch telefon přinesl zvláštní modulární systém, který umožnoval vyměňovat akumulátor, přidat lepší zvukový modul nebo grip pro foťák.

LG G5
LG G5

G6 už ale modulární nebude. Potvrdil to zástupce LG v rozhovoru pro Wall Street Journal. Zákazníci prý o moduly neměli zájem, firma se místo toho soustředí na jiné příslušenství jako akční a 360° kamery, bezdrátová sluchátka apod.

Dceřinka LG Display čerstvě oznámila zahájení výroby nového IPS panelu. Má úhlopříčku 5,7" a rozlišení 1440 × 2880 px, tedy poměr 2:1 (nebo 18:9, abychom zůstali u zažitého zápisu). Je téměř jisté, že právě ten uvidíme na chystaném LG G6.

Prodloužená nudle přijde vhod. Se spodní navigační lištou nebo zobrazenou klávesnicí zůstane více prostoru pro samotné aplikace. V případě Androidu 7.0 (ale už i dříve díky nadstavbám LG) zase bude možné na větší ploše zobrazit dvě aplikace najednou, každá bude mít vlastní čtverec 1440 × 1440 px. Podle LG nový displej bude tenčí, s menšími rámečky a rychlejším snímáním dotyků. Dále zlepšuje viditelnost na slunci a snižuje spotřebu o 30 %.

Telefon by měl mít premiéru příští měsíc na MWC. Můžeme očekávat špičkovou výbavu v podobě Snapdragon 835 a 6 GB RAM. Doufejme, že už LG přidá i odolnost vůči vodě a prachu nebo navrátí bezdrátové nabíjení.

Byl pro vás článek přínosný?