Hlavní navigace

LG chce příští rok představit první rolovací OLED smartphone. Displej ale vezme od čínského BOE

3. 7. 2020

Sdílet

Zdroj: letsgodigital
Společnost LG oznámila, že hodlá vyrobit první smartphone s rolovacím displejem OLED. CEO Kwon Bong-seok nastínil i termín, futuristický telefon prý zvládnou vydat už začátkem příštího roku.

Některé návrhy jsme již viděli na uniklých renderech, ale tentokrát nemá jít jen o nikdy neuskutečněný patent. LG již začalo pracovat na prototypu s prozatimním názvem Project B.

LG, respektive jeho divize LG Display je největším výrobcem panelů OLED (pro televizory) a zvládá i rolovací displeje. Proto je překvapením, že rolovací displej si do svých smartphonů půjčí od jiného výrobce. Tím má být čínské BOE, jehož OLED je založen na mírně jiné technologii. BOE poprvé ukázalo rolovací OLED už minulý rok.

Tip: Nové televizory LG pro rok 2020: konec Full HD, OLED v 48″ a rolovací obrazovka

I pokud by se tento typ konstrukce prosadil, rozšíření má trvat několik let. A stále má jít jen o minoritu i ve srovnání s ohebnými displeji ve smartphonech, které naopak podle IHS Marker čeká růst. Koneckonců ohebný displej dnes už není takový problém, ohebné tělo telefonu je větší výzvou.

zdroj: letsgodigital, gsmarena

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Šéfredaktor Cnews.cz, dříve editor Computeru. Nadšenec do notebooků a příznivce kompaktních smartphonů. Najdete mě na Twitteru nebo LinkedInu.