Hlavní navigace

LG prý příští týden odhalí další zahnutý banán. Telefon G Flex 2 se Snapdragonem 810

Sdílet

Zdroj: Redakce

První generace Flexu je spolu s iPhonem 6 Plus nejznámějším ohebným smartphonem. LG jej představilo už na podzim 2013, jeho nástupce jsme se ovšem po roce – jak je u těchto produktů zvykem – nedočkali. Podle korejského webu Naver se LG G Flex 2 představí až příští týden na veletrhu CES. 

Kromě toho, že znovu nabídne pružné tělo, by se měl pochlubit i výkonnějším hardwarem a lepším LTE modemem. Uvnitř bude tikat 64b Snapdragon 810, papírově nejvýkonnější čipset Qualcommu. Modem zase zvládne spojit pomocí technologie carrier aggregation tři rádiová pásma.

Konkurenční Samsung představil stejnou technologii před týdnem, když uvedl nový Galaxy Note 4 LTE-A. Korejský operátor SK Telecom spolu se švédským Ericssonem postavili první komerčně dostupnou „tri-band“ síť, která spojuje pásma 800 MHz (šířka 10 MHz), 1800 MHz (20 MHz) a 2100 MHz (10 MHz) s maximální rychlostí stahování až 300 Mb/s.

 

Totéž a dokonce i na stejných frekvencích by mohli v budoucnu spustit také čeští operátoři. Všichni tři aktuálně testují dual-band LTE, jež spojuje pásmo 800 MHz (s šířkou 10 MHz) a 1800 MHz (s šířkou 20 MHz). Maximální rychlost v této konfiguraci je až 225 Mb/s.

Zdroj: Naver via Phone Arena

Byl pro vás článek přínosný?