Hlavní navigace

LG PZ950: nejlepší televizor pro prohlížení fotografií

20. 6. 2011

Sdílet

Zdroj: Redakce

Zvláštní titul udělila jihokorejskému výrobci asociace TIPA, která letos poprvé do svých každoročních žebříčků zařadila cenu pro nejlepší TV pro fotografie.

Důvod ocenění TIPA: 3D technologii si oblíbili nejen milovníci domácího kina, ale také všichni ti, kteří produkují svůj vlastní 3D obsah – ať už pomocí 3D fotoaparátu, nebo 3D kamer. Plazmový televizor LG PZ950 používá vylepšenou zobrazovací technologii, která zajišťuje neskutečně vysokou kvalitu při zobrazování filmů i fotografií – a to jak ve 2D, tak ve 3D. Model LG PZ950 je rovněž certifikován jako THX 3D a doplněn funkcí pro převod z 2D do 3D; TruBlack filtr zase zajišťuje dokonalé podání barev za všech světelných podmínek.

LG PZ950

Plazmová obrazovka s úhlopříčkou 50 nebo 60 palců se chlubí kontrastem 5 000 000:1, 600Hz technologií a certifikátem THX 3D. To se dobře vyjímá na krabici, nás může více zajímat bohatá výbava: analogový, DVB-T, DVB-T2 a DVB-C tunery, čtymi HDMI vstupy (jeden z nich HDMI 1.4), kompozitní, komponentní, S-video a také SCART. Zvuk vytáhnete ven přes SCART, HDMI, optický digitální a sluchátkový výstup.

Nechybí aktivní stereoskopie využívající zatmívací brýle, stejně tak procesory zvládne převést 2D obraz na 3D. Zajímavý je dálkový ovladač Magic Motion Remote Control, který umí sledovat pohyb a chovat se jako myš. To se bude hodit třeba ve webovém prohlížeči, který televizor také obsahuje. LG PZ950 umí chytat multimediální stream přes DLNA, ale také sdílet data ze sítě. K tomu slouží dodávaný USB Wi-Fi dongle (má i drátový Ethernet). Televizor přehraje hudbu, obrázky i videa ve vysokém rozlišení.

Více o televizoru najdete na webu LG: 60PZ950 a 50PZ950. K tomu doporučuji přečíst anglickou recenzi na FlatPanelsHD.com. Autor v ní oceňuje obrazovou kvalitu, dobré barevné přechody a kvalitní 3D. Naopak je kritizováno podání černé barvy, což je u špičkové plazmy s podivem.

Je pro nás poctou, že asociace TIPA ocenila náš plazmový televizor. Že plazmová technologie neřekla poslední slovo, to ukazuje právě model LG PZ950. Nabízí skutečně fantastický obraz s dokonalými barvami a perfektní černou. Navíc je to skutečný designový skvost,” uvedl Martin Malý, tiskový mluvčí společnosti LG Electronics CZ.

TIPA sdružuje 29 magazínů z 13 zemí světa. Je nejvýznamnější fotografickou asociací, každý rok rozhoduje o udílení cen v desítkách kategorií, viz letošních 40.

Zdroj: TZ

Byl pro vás článek přínosný?