Hlavní navigace

LGA 1155 high-end od Intelu: o krůček blíž ladičům

15. 9. 2010

Sdílet

Zdroj: Redakce

Americký gigant pořádající jednu z každoročně nesledovanějších akcí, IDF, na ní vystavil prototyp základní desky Burrage s čipovou sadou P67 a podle fotografií opravdu je na co koukat. Od strašlivých desek bez AGP slotu a jakýchkoli voleb v BIOSu (kde pro všechna důležitější nastavení bylo nutné desku přepnout do servisního módu) uplynula spousta vody a dnešní DP67BG si v ničem nezadá s nižším high-endem od výrobců jako Asus, MSI či Gigabyte.

Základní deska Intel DP67BG

O tom, že deska spadá pod high-end, jasně promlouvá absence PS/2 portů a UATA-133 i konektoru pro disketovou mechaniku. Navíc už i Intel osadil rovnou na desku tlačítka pro rychlé zapnutí/vypnutí, restart a výmaz uživatelského nastavení BIOSu včetně příslušných indikačních ikon. Drobečkem na závěr je vytištěná lebka.

Samotná deska má sadu P67 pro Sandy Bridge mikroprocesory Core i5 do socketu 1155 a čtyři banky pro DDR3 paměti. USB 2.0 portů nabízí čtrtnáct, USB 3.0 dva, nechybí samozřejmě ani FireWire, šest SATA-600 a jeden eSATA. Dva ze tří nejpoužívanějších typů slotů (PCI a PCIe ×16) jsou osazeny v párech, třetí (PCIe ×1) ve třech kusech. Napájecí modul procesoru vypadá na šestifázový, samozřejmostí jsou kondenzátory s pevným dielektrikem a zalité cívky s vnitřním vinutím.

Základní deska Intel DP67BG

Základní deska Intel DP67BG

Základní deska Intel DP67BG

Zdroj: Legitreviews

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku