Hlavní navigace

LGA 775 se stále prodává dobře

7. 2. 2010

Sdílet

Zdroj: Redakce

Přestože už nějakou dobu prorokujeme platformě LGA 775 (Socket T) brzký konec, procesory generace Core 2 stále představují nejvýznamnější podíl prodejů Intelu v desktopovém segmentu. Toto jsou podle serveru Fudzilla předpovědi Intelu pro právě probíhající první čtvrtinu roku 2010: procesory v balení LGA 775 zabírají celých 77 %, 18 % reprezentuje platforma LGA 1156, přibližně pěti procenty se na prodejích podílí Atom. Nejvýkonnější Core i7 do socketu B (balení LGA 1366) si kupuje pouhé procento zákazníků.

Tyto údaje vlastně nejsou tolik překvapivé, uvážíme-li, že až donedávna byly na platformě LGA 1156 dostupné pouze čtyřjádrové procesory s ne tak docela lidovou cenou. Uvedení dvoujádrových Core i3/i5 (Clarksfield) tedy se statistikami jistě pořádně zamává, že? Intel předpokládá, že ve čtvrtém kvartálu tohoto roku obsadí „levné Nehalemy“ 44 % prodejů, platforma LGA 775 bude však stále držet 50 %.

Ještě před několika týdny Intel uvedl několik nových procesorů z rodiny Core 2, včetně čtyřjádrového Core 2 Quad Q9500. Z prognóz se může radovat Nvidia, která tak může déle prodávat své čipsety (pro novější platformy žádné nemá, ani nechystá).

Zdroj: Fudzilla

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku