Hlavní navigace

Lightwave 3D bude využívat OpenCL

7. 4. 2010

Sdílet

Zdroj: Redakce

Lightwave 3D má své kořeny snad ještě na Commodore Amiga, mezi špičkou v 3D modelářích se drží ale dodnes. Na světlo světa probleskla informace, že CORE, jakýsi základ Lightwave, by měl být obohacen o podporu OpenCL a zpřístupnit tak v tomto programu sílu grafických karet s podporou tohoto rozhraní pro aplikační využití. OpenCL podporuje jak Nvidia GeForce, tak ATI Radeon.

Rozhraní Lightwave 3D. Zdroj: thepirata.com

NewTek, firma stojící za Lightwave 3D, neoznámila žádné podrobnosti o nasazení OpenCL, sdělila jen to, že brzy bude k dispozici beta verze. ChileHardware, web který na základě aktuality TweakTownu na příjemnou novinku upozornil, si současně povzdechl, že alespoň něco, když přišlo zklamání v podobě enginu Mercury od Adobe (zatím bez podpory OpenCL, Adobe u Premiere Pro využívá Nvidia CUDA).

Zdroj: Lightwave 3D v9 Gallery

Lightwave 3D si stejně jako většinu podobných programů můžete vyzkoušet na omezenou dobu zdarma. Trial verzi 9.6 stáhnete přímo z webu NewTeku. Snad se na tomto odkazu brzy objeví i zkušební verze s podporou OpenCL. Využijte také náš přehled aplikací s podporou GPGPU (ať už je to CUDA, Stream, DirectCompute či OpenCL).

Zdroj: Lightwave 3D v9 Gallery

Zdroje: CHW, NewTek

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku