Hlavní navigace

LinkedIn používá každý 60. Čech

26. 5. 2011

Sdílet

Zdroj: Redakce

Šikovný český nástroj SocialBakers od Candytechu přišel s další užitečnou funkcí – analýzou profilů na LinkedIn. Sociální síť pro profesionály nedávno velmi úspěšně vstoupila na burzu, takže bude neustále pod veřejným dohledem, čehož čeští tvůrci využili.

Letos v březnu překročila hranici 100 milionů uživatelů (nyní podle SB je to žu 102,8), ti jsou rozeseti v 200 zemích světa (viz oficiální statistiky). SocialBakers získali data o uživatelích, seřadili je do přehledné tabulky a doplnili o procentuální vyjádření zastoupení sítě (podle skutečného počtu obyvatel) v prvních 50. zemích.

S přehledem vedou Spojené státy se 47,5 milionem uživatelů, to znamená, že zde má profil přes 15 % Američanů. Lépe je na tom pouze Nizozemsko s 16 %, v absolutních počtech jsou Tulipáni až šestí. Česko se umístilo na 43. příčce se 170 000 účty (1,67% podíl v zemi), Slováci se do Top 50 vůbec nedostali.

Obecně lze tvrdit, že se do popředí dostaly nejvyspělejší státy, které mají i vysoký podíl v zemi. Pokud mají i vysoký počet obyvatel, jsou úplně vepředu. Extrémem jsou země s hodně obyvateli, nízkým podílem, ale i tak jim to stačilo na dobré umístění v tabulce: typickým příkladem je Indie, Brazílie, Mexiko nebo Čína (jen 0,09% podíl).

LinkedIn

Zdroj: SocialBakers

Byl pro vás článek přínosný?