Hlavní navigace

Livr je sociální síť jen pro opilé. Pokud nenadýcháte, nesmíte dovnitř

Sdílet

Zdroj: Redakce

Zatím nejlepší sítí pro alkoholem nakopnuté uživatele byl Twitter, kde je jedním z nejrozšířenějších hashtagů #drunktweet. Tím lidé označují vtipné i zoufalé příspěvky ve stavu, kdy už nejsou střízliví, ale ještě mají dost vědomí k tomu, aby napsali srozumitelnou větu.

Na jaře ale odstartuje nová síť Livr („liver“ jsou anglicky „játra“). Ta vás dovnitř pustí, jen když projdete alkoholovým testem pomocí externího snímače připojeného k mobilu. Tvůrci zmiňují, že Livr není jen další nudnou sítí. Nejsou tam fotky dětí, štěňátka ani vaše matka. Je to síť pro lidi, kteří se chtějí bavit, vyhledávají párty a další místa, kde to žije.

 

Mapka v aplikaci zobrazuje nejbližší bary a jejich náladu. Jednou z funkcí aplikace je, že můžete zavolat dalšímu opilému člověku. Na akcích lze pořizovat hromadná fotoalba. A „bezpečnost“ je zajištěna tím, že si obsah neprohlédne nikdo střízlivý. Pokud už v noci nastane průšvih, bude možné pomocí tlačítka Blackout celý záznam smazat.

Na 99 % jde o podvrh a na jaře se možná dozvíme, kdo za tímto virálem stojí. Podobnou síť by totiž mohli soudně napadnout prudérní američtí rodiče s tím, že podněcuje jejich děti k pití alkoholu. Ani z technického hlediska příliš nedává smysl. Kdo by s sebou nosil alkohol tester připojitelný k mobilu jen proto, aby se dostal k síti, kde bude minimum uživatelů? Na druhou stranu to ale skutečně může být fajn reklama na nějaký nový chytrý tester s aplikací, která bude zaznamenávat, co a kolik jste toho vypili. Sportovci už svoje snímače mají, vznikají zubní kartáčky s Bluetooth, tak proč ne tohle?

via Reddit

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku