Hlavní navigace

Logitech má „Ambilight“ pro hráče. Svítící reproduktory opticky zvětší obraz

15. 3. 2018

Sdílet

Zdroj: Redakce

Švýcarský výrobce dnes představil dvě zajímavé novinky pro hráče. Obě disponují RGB LED světly Lightsync, což je odpověď Logitechu na konkurenční systém Razer Chroma. Podsvícené periferie vytvářejí různé světelné efekty v závislosti na některém z herních profilů. Razer navíc od loňska spolupracuje s Philipsem, takže se na atmosféře v hráčském doupěti mohou podílet i LED žárovky Hue. Logitech umí totéž. Lightsync má profily pro několik stovek her a nově kromě klávesnic, myší a sluchátek bude osvětlovat i pokoj. Neslouží k tomu ale žárovky ani lampičky, nýbrž nové reproduktory G560, které mají vzadu RGB LED reflektory. Podobně jako Razer Chroma nebo Philips Ambilight budou opticky zvětšovat obraz z monitoru.

Reproduktory jsou typu 2.1, jejich výkon činí 120 W, mají frekvenční rozsah 40 Hz až 18 kHz a podporují zvuk DTS:X. K počítači se připojují přes USB nebo 3,5mm jack, ale disponují též Bluetooth pro spárování s mobilem. Na pravém satelitu se nachází ovladač hlasitosti, tlačítko pro párování a sluchátkový výstup. Světelné efekty fungují ve hrách jako Battlefield 1, Civilization VI, CS:Go, Dota 2, GTA V, The Division apod.

Kromě toho dnes Logitech představil ještě klávesnici G513. Má hliníkové tělo, mechanické spínače Romer-G (na výběr budou hmatové/cvakací a lineární), které přežijí minimálně 70 milionů stisků. Aktivační dráha u nich činí 1,5 mm, celková pak 3,2 mm. Odpor je tradičních 45 gramů. Nemá žádné extra klávesy, jen programovatenou řadu FN. Disponuje jedním průchozím USB 2.0.

Nové reproduktory Logitech G560 se u nás budou prodávat za doporučenou cenu 6250 Kč, klávesnice Logitech G513 bude za 4490 Kč. Obě novinky se v obchodech objeví v dubnu.

Byl pro vás článek přínosný?