Hlavní navigace

Logitech má novou vertikální myš pro malou ruku. Lift je i ve verzi pro leváky, nebo v růžové barvě

19. 4. 2022

Sdílet

Zdroj: Logitech
Logitech dnes představil novou vertikální myš Lift. Je menší, lehčí a levnější než MX Vertical a určená pro malou až střední ruku. Sklon má 57° a jako ostatní vertikální myši je určena pro pohodlnější a zdravější pozici zápěstí.

Lift je určený spíše pro ženskou ruku. Logitech ji bude prodávat za cenu 1999 Kč v barvách grafitová, růžová a smetanová, přičemž tmavá (grafitová) varianta bude k dispozici i pro levačky. Starší MX Vertical se prodává asi za 2600 Kč.

Mikrotužka místo USB-C

Hmotnost myši činí 125 gramů, má pogumovaný povrch, opěrku pro palec a magnetické kolečko SmartWheel. Místo portu USB-C Logitech použil běžnou mikrotužkovou AAA baterii, která má vystačit na dva roky používání. Výrobce se chlubí použitím recyklovaných plastů ze 70 %, u barevných variant je recyklovaných plastů použito již méně.

Kromě základní dvojice tlačítek lze stisknout i kolečko a na myši jsou další tři tlačítka. Rozsah jemnosti kroku je od 400 po 4000 DPI. Lift může pracovat i na zařízeních se systémy Androidem nebo iPadOS. Přes software Logitechu pak může současně (s přepínáním) fungovat na třech zařízeních.

zdroj: Logitech

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Šéfredaktor Cnews.cz, dříve editor Computeru. Nadšenec do notebooků a příznivce kompaktních smartphonů. Najdete mě na Twitteru nebo LinkedInu.