Hlavní navigace

Co nezvládl Apple, „dotáhl“ do konce Logitech. Má bezdrátovou nabíječku 3v1

12. 3. 2020

Sdílet

Vývoj AirPoweru po roce a půl skončil, možnost najednou bezdrátově nabíjet iPhone, AirPods a Apple Watch teď ale nečekaně nabízí Logitech. Ten představil nabíječku Powered 3in1 Dock. Konstrukce je oproti Applu odlišná. Cupertinští udělali univerzální mnohovrstvou podložku, která by zvládla současně nabíjet tři zařízení – libovolně na ní položená.

Logitech si vývoj ulehčil tím, že cívky pro nabíjení jednotlivých produktů jsou od sebe fyzicky oddělené a předpokládá se u nich „jediné správné položení“. Sluchátka se budou nabíjet na horizontální ploše (na níž lze položit i mobil), mobil na vertikálním stojánku a hodinky na vysunutém držáku.

Dvě hlavní plochy umí dodávat výkon až 10 W, hodinkový adaptér pak maximálně 5 W. Logitech mluví o kompatibilitě se zařízeními Applu a vybranými telefony od Samsungu, LG a Googlu, protože ale nabíječka využívá standard Qi, pochopitelně zvládne nabíjet všechny kompatibilní produkty.

Novinka je zatím dostupná jen v USA a Kanadě, a to za 130 amerických dolarů. Jakmile se dostane do Česka, počítejte s cenou okolo 3700 Kč s DPH. Podobně stojí nabíječka od Belkinu, která ale zvládne nabíjet jen dvě zařízení současně. Samsung nabízí totéž za 1700 Kč. Méně známé značky umí nabídnout totéž i za polovic.

Zdroj: Logitech

Byl pro vás článek přínosný?