Hlavní navigace

LOH 2012: Projděte se olympijským parkem na nových mapách i Street View

Sdílet

Zdroj: Redakce

Google aktualizoval satelitní snímky nad Londýnem a vy si můžete prohlédnout všechna dokončená sportoviště z LOH. Ještě minulý týden jsem olympijský park kontroloval a celá britská metropole byla pokryta staršími leteckými snímky. Park byl prakticky jednou velkou hrubou stavbou.

Dnes už je okolí Olympijského stadionu kompletní. Když si detailně projdete mapou, můžete si všimnout výrazného přechodu mezi olympijským parkem a zbytkem Londýna. Ten je, jak už jsem uvedl, pokryt lepšími (ale staršími) leteckými snímky. Kdežto na sportoviště zřejmě nemohl Google v posledních dvou měsících poslat letadlo, tak využil jednodušších snímků ze satelitu GeoEye. Ty nejsou tak detailní a mají horší barvy zkreslené atmosférou.


Zvětšit mapu

Kromě toho celým parkem projely vozy Street View, vy si tak můžete projet mezi sportovišti z pohodlí domova. Snímky údajně pocházejí z června 2012, tedy z fáze těsně před dokončením. 


Zvětšit mapu

Nové letecké a satelitní snímky najdete ještě v dalších 25 městech a 72 zemích. Šikných snímků z ptačí perspektivy se dočkalo 28 měst. Žádná z novinek se ale netýká Česka, viz blog Googlu.

Byl pro vás článek přínosný?