Hlavní navigace

LTE teď T-Mobile nabízí jako zálohu připojení přes xDSL. V čem je háček?

5. 11. 2020

Sdílet

Zdroj: logo: T-Mobile

Aby zatraktivnil svou nabídku internetu přes xDSL, poskytuje teď T-Mobile „garanci připojení“. Co přesně to v jeho pojetí znamená? Pokud si u něj platíte připojení přes xDSL, růžový operátor vám nabídne zálohu v podobě LTE. Datové připojení přes mobilní síť můžete využívat v případů odstávek či výpadků v pevné síti. Stejně tak jej využijete v době zřizování pevné přípojky. Datovat přes LTE tedy můžete do doby, než u vás doma nebo v kanceláři bude funkční drátové připojení přes xDSL. Operátor tím reaguje na dobu zprovoznění přípojky. Teď tak platí, že můžete dojít na prodejnu, odnést si domů modemy a rovnou surfovat. Nové podmínky se vztahují také na stávající zákaznice a zákazníky.

„Letošní rok jasně ukázal, jak je nezbytný přístup k internetu. A že je potřeba ho vyřídit jednoduše a v podstatě okamžitě. My máme velmi jednoduché řešení – k DSL modemu přibalíme zákazníkům i LTE modem. Surfování přes LTE síť tak pomůže překlenout období, než bude fungovat pevný internet. Stejně tak poslouží jako záloha, když dojde k výpadku či odstávce DSL,“ říká Zdeněk Spurný, manažer služeb pro domácnosti T-Mobile.

Ale pozor, záložní připojení k mobilní síti je k dispozici pouze v případě, že si u T-Mobilu pronajmete modemy. Vybíráte ze dvou variant. Pro připojení přes xDSL je k dispozici jednak levný ZyXEL 3312 s velice skromnými parametry (např. Wi-Fi v 5GHz pásmu nečekejte) za 50 Kč měsíčně, jednak výrazně lepší Sercomm Speedport Plus za 70 Kč měsíčně. K oběma pak operátor dodává Alcatel Link Key, modem pro LTE, jenž se připojuje do USB.

Snažíme se zjistit, jaké parametry má záložní připojení přes mobilní síť, tj. jestli je uměla omezena rychlost, případně jste limitováni objemem přenesených dat. Zástupkyně společnosti se nám dosud neozvala.

Zdroje: tisková zpráva T-Mobilu

Byl pro vás článek přínosný?