Hlavní navigace

Lumia 550 se ukázala. Bude to hezčí smartphone než drahé Lumie 950?

5. 10. 2015

Sdílet

Zdroj: Redakce

Je to už pár týdnů, co nám Evan Blass na svém účtu na Twitteru ukázal tiskové rendery nových vlajkových smartphonů Microsoftu. Lumie 950 a 950 XL nás na první pohled nenadchly, vyčnívá jim foťák, některé z nás štve použití softwarových hlavních tlačítek na ovládání systému, byť jiné ovšem může potěšit. Microsoft se každopádně zbavil designu, který doteď Lumie dělal Lumiemi.

Pořád se jedná jen o rendery a telefony budou v ruce působit jinak. Microsoft každopádně nechystá pouze novou nejvyšší třídu, ale zacílí opět také na opačné spektrum. Evan Blass odhalil render Lumie 550, takže jednak víme jistě, že telefon dorazí, jednak víme, jak vypadá. Za sebe říkám, že mě od pohledu láká možná víc než výše uvedené Lumie. Design je umírněnější, ale obě barevné varianty vyhlíží elegantně.

Doufejme, že se z nich nevyklubou na omak laciné plasťáky, i když reálně by o levné přístroje samozřejmě mělo jít. Slušné zpracování ale bylo něco, na co bylo spolehnutí, dokud ještě mobily produkovala samotná Nokia. Jak se Lumia 550 líbí vám?

Lumia 550
displej 4,7“, HD, Gorilla Glass 3
SoC Snapdragon 210 (4× 1 Ghz)
operační paměť 1 GB
úložiště 8 GB + až 128 GB microSD
zadní foťák 5 Mpx, AF, LED
přední foťák 2 Mpx
akumulátor 1905 mAh
SIM 1×, případně 2×

Zdroj: @evleaks via WMPoweruser

Byl pro vás článek přínosný?