Hlavní navigace

LumiRead: čtečka knih s QWERTY klávesnicí a 3G

31. 5. 2010

Sdílet

Zdroj: Redakce

Nová čtečka Aceru vypadá na první pohled docela obyčejně. Šestipalcový e-ink displej v odstínech šedé ničím nevybočuje. Jenže pod ním se nachází plnohodnotná QWERTY klávesnice, ta už běžnou záležitostí není. Sice se celé zařízení protáhne do tvaru kuchyňského prkénka, ale užitná hodnota stoupá. Uvnitř se nachází Wi-Fi a 3G modul, společně s integrovaným prohlížečem bude možné knížky kupovat online přímo v LumiReadu.

Acer LumiRead, zdroj: TechConnect Magazine

Acer totiž podepsal smlouvu s velkými knižními domy v Británii, Německu a Číně, které jej budou v první vlně zásobovat obsahem. Dvougigabajtová paměť postačí na celou dovolenou a kdyby ne, ještě zbývá microSD slot pro paměťovky. LumiRead disponuje i čtečkou ISBN kódů, unikátní čísla „analogových“ knih bude možné skenovat a pak objednat online. Acer navíc pracuje na jakési univerzální sdílecí platformě clear.fi, která by měla zpřístupnit veškerý digitální obsah na podporovaných zařízeních v celé domácnosti.

To je pro tuto chvílí vše, co víme. Cenu, přesnější parametry ani podrobnosti ke clear.fi zatím neznáme. Chytřejší budeme ve třetí čtvrtletí 2010, kdy Acer LumiRead přijde na trh.

Zdroj: Acer (1, 2, 3)

Byl pro vás článek přínosný?