Hlavní navigace

Mad Catz je zpět. Má bezdrátovou myš, která nepotřebuje baterku

15. 10. 2019

Sdílet

Slavná americká firma Mad Catz zabývající se výrobou herního příslušenství před dvěma lety zkrachovala. Její jméno ale žije dál. Intelektuální vlastnictví odkoupili hongkongští investoři a Mad Catz loni obnovili. Aktualizovali produktovou řadu, ale až nyní představují úplnou novinku – myš R.A.T. Air.

Má šílený transformeří design jako ostatní krysy výrobce, ale je bezdrátová a navíc se obejde i bez klasického akumulátoru. Trik spočívá v tom, že se R.A.T. Air průběžně dobíjí pomocí podložky. A v myši není akumulátor, ale kondenzátor s dostatečnou kapacitou, aby udržel napětí, i když myš bude ve vzduchu. Kdo ale bude chtít perfektní odezvu, může k myši připojit kabel.

RECENZE: Logitech Poweplay je myš, která se nikdy nevybije

Air disponuje optickým senzorem Pixart PMW 3360 s rozlišením 12 000 dpi. Poradí si se zrychlením 50 G a rychlostí až 250 ips. Na těle je hned 10 programovatelných tlačítek, hlavní levé a pravé mají pod sebou spínače Omron dimenzované až na 20 milionů kliknutí. Protože myš nemá akumulátor, ve poměrně lehká (100 gramů). Zato podložka má hned 585 gramů. Je však dost velká (320 × 270 mm) a lze na ní měnit povrch.

Mad Catz R.A.T Air se bude v Evropě prodávat za 199 eur (5200 Kč), dostupnost v Česku ale zatím neznáme. Jen e-shop ji už ale podle Heuréky má skladem.

Zdroj: Mad Catz via Tom's Hardware

Byl pro vás článek přínosný?