Hlavní navigace

Tommy Angelo má COVID-19. Remaster kultovní hry Mafia se o měsíc odkládá

8. 7. 2020

Sdílet

Zdroj: 2K Games
Remasterovaná edice herní trilogie Mafia bude mít zdržení. U dvojky a trojky šlo jen o drobná zlepšení a hrát je můžete už od května. První (a nejlepší) díl je ale nutné předělat pořádně. Vývojáři jej původně měli vydat na konci srpna.

Kvůli pandemii si ale na tuhle pecku počkáme déle. Až na konec září, přičemž první gameplay je naplánovaný na 22. červenec. Originální Mafia je hra z roku 2002, po osmnácti letech si tedy zaslouží (a potřebuje) pořádný zásah. Hlavně co se týče grafiky.

Jako menší omluvu a naladění hráčů vydalo studio 2K Games krátký teaser:

Na předělávce Mafie pracují i vývojáři ze studia Hangar 13, tedy i ti, kteří se podíleli na originální hře před 18 lety. Nutno zmínit, že s remasterem nemá nic společného původní autor hry Daniel Vávra. Ten vytvořil první díl nazvaný Mafia: The City of Lost Heaven v roce 2002. Hráče zavedl do světa amerického města 30. let minulého stolení.

[twenty20 img1="199562" img2="199563" offset="0.5" before="Originál" after="Remaster"]

Illusion Softworks poté koupila americká firma Take Two a studio přejmenovala na 2K Czech. Prvního dílu se prodalo na tři miliony kopií, dalších dvou po pěti milionech. Mezi hráči je stále nejoblíbenější jednička. Remasterovanou hru Mafia: Definitive Editon si můžete předobjenat.

Fotogalerie:

zdroj: 2K Games, Neowin

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Šéfredaktor Cnews.cz, dříve editor Computeru. Nadšenec do notebooků a příznivce kompaktních smartphonů. Najdete mě na Twitteru nebo LinkedInu.