Hlavní navigace

Magnetický konektor pro každý mobil? MagCable podporuje micro USB a Lightning

14. 10. 2015

Sdílet

Zdroj: Redakce

Na Kickstarteru uspěl zajímavý projekt hongkongské společnosti aMagic, která na trhu působí již šest let a zabývá se výrobou nejrůznějších rozbočovačů USB apod. Většina jejích výrobků má však oproti „klasice“ nějaké to malé vylepšení. Výjimkou tak není ani nový projekt MagCable, jenž by mohl posunout ergonomii přenosných zařízení na vyšší úroveň.

MagCable je doplněk kompatibilní prakticky s jakýmkoli zařízením – jde o magnetický adaptér pro micro USB či Lightning, k němuž lze posléze připojit speciální magnetickou koncovku obdobně jako u napájecího konektoru Apple MagSafe. Podle prezentačních videí je připojení skutečně jednoduché, přesné a navíc dostatečně pevné, aby kabel unesl váhu smartphonu. MagCable má navíc režim rychlého nabíjení a konektor lze připojit i obráceně.

 

Přímo na Kickstarteru představuje pro MagCable konkurenci starší produkt Znaps, kterým se firma aMagic jistě inspirovala. Větší výběr však nikdy neškodí a čím více podobných řešení vznikne, tím je větší šance, že k podobné inovaci dojde přímo na straně výrobců. Drobná „magnetická inovace“ konektoru USB-C by jistě nebyla na škodu.

Zdroj: Kickstarter

Byl pro vás článek přínosný?