Hlavní navigace

Majitelé starších Lumií nepřijdou zkrátka, aneb náplasti Nokie za chybějící WP8

13. 9. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Zákazníci, kteří si v dobré víře koupili telefon z řady Nokia Lumia s Windows Phone 7 a následně zjistili, že upgrade na Windows Phone 8 nebude možný, asi nebyli z chování Microsoftu a Nokie příliš nadšení. Finský výrobce nyní majitelům starších Lumií vzkazuje, že v žádném případě nepřijdou zkrátka. Pokud patříte mezi ně, můžete se těšit na nové aplikace nebo vylepšené uživatelské rozhraní.

Podívejte se, jak tvrdě pracujeme

Příspěvek na blogu Nokia Conversations připomíná, co už výrobce stihl dodělat od okamžiku vydání – například sdílení mobilního internetového připojení (tethering) přes Wi-Fi, vylepšenou aplikaci pro fotoaparát nebo utištění přístroje otočením displejem dolů. Mezi zbrusu novými aplikacemi dostali majitelé Lumií například Nokia Transport, ovšem minimálně její symbianovský protějšek Veřejná doprava nezná jízdní řády v žádném českém městě, vyjma cest do zahraničních velkoměst je tak prakticky k ničemu.

Čerstvě dostupné z Marketplace

Pro telefony Lumia 710, 800 a 900 je čerstvě dostupná aplikace Nokia City Lens ve finální verzi (doposud byla v betě). Ta slouží pro vyhledávání bodů zájmu v nejbližším okolí, což samo o sobě není nic výjimečného, to umí i aplikace od Mapy.cz. Revoluční je na City Lens to, že při jeho používání musíte telefon držet v landscape režimu ve výšce očí a otáčet se dokola jako pitomec. Novinkou na Windows Phone Marketplace je také počitadlo různých telefonních veličin Nokia Counters.

 

A co Nokia teprve kutí

Do budoucna se stávající Lumie (včetně levnějšího modelu 610) mohou těšit na aplikaci Cinemagraph nebo update pro Smart Group Shot. Aby majitelům Lumií nebylo líto, že nemohou mít Windows Phone 8, Nokia pro ně chystá upravenou domovskou obrazovku, která bude WP8 alespoň vzhledem a chováním připomínat. Přes Bluetooth bude nově možné sdílet kontakty a také posílat soubory. A nakonec Nokia chystá aplikaci pro vytváření vyzváněcích melodiích, která ale bude dostupná jen na „vybraných trzích“ a to na 99 % znamená, že občané postkomunistických banánových republik ve střední Evropě si mohou maximálně trhnout nohou.

Updaty a vylepšení máme očekávat „v několika fázích“ a je-li čekání na Symbian Belle srovnatelnou paralelou, pár měsíců si ještě určitě počkáte.

Zdroj: Nokia Conversations

Byl pro vás článek přínosný?