Hlavní navigace

Malá legenda vstoupila do Windows Storu. IrfanView nabízí rychlé prohlížení a konverzi obrázků

28. 6. 2017

Sdílet

Zdroj: Redakce

Ve Windows Storu se v posledních době objevil pár zajímavějších desktopových programů, a sice Spotify nebo Inkscape. Dočkat bychom se měli také rastrového grafického editoru Paint.NET. Mezitím Store přivítal jednu malou legendu v oblasti prohlížení obrázků. Přiznám se, že nedokáži hodnotit jeho dnešní popularitu, ale IrfanView jistě řadě z vás stále něco říká.

Jedná se o rychlý nástroj na prohlížení, konverze a lehčí editace obrázků. Typický spartánský vzhled, který se roky výrazněji nezměnil, nenadchne, obzvlášť v roce 2017. Díky nabízeným možnostem a opravdu svižnému chodu má však aplikace stále co říct. Z vlastní zkušenosti vím, že ani na výkonném počítači např. moderní aplikace Fotografie z Windows 10 nedokáže fotky načítat uspokojivě.

Rychlejší alternativy s nízkými hardwarovými požadavky proto mají na trhu své místo stále jisté. Pokud jste ochotni obětovat pěkně vypadají uživatelské prostředí za výkon a funkce, je IrfanView stále výborná volba. Nově ho tedy naleznete ve Windows Storu.

IrfanView vznikl před více než 20. roky a ohromil svižným chodem nebo kvalitní konverzí do formátu JPEG IrfanView vznikl před více než 20. roky a ohromil svižným chodem, širokou podporou formátů nebo kvalitní konverzí do formátu JPEG

Byl pro vás článek přínosný?