Hlavní navigace

Máme termín odhalení grafik Nvidia GeForce RTX 3000 „Ampere“. Zbývá necelý měsíc

9. 8. 2020

Sdílet

Zdroj: amigodesigns/tor6770
Vydání nové generace grafik GeForce RTX „Ampere“, možná největší letošní událost v herním hardwaru, je údajně vzdáleno už jen 30 dní.

Jak se přehoupáváme do druhé poloviny léta, měla by se pomalu blížit vydání nových generací grafických karet, která se do konce letošního roku mají uskutečnit. Hráčům už se asi netrpělivě otevírají peněženky v kapsách. Vypadá to, že už poměrně brzo by mohla karty vyložit na stůl Nvidia – nové GeForce generace Ampere prý budou odhalené už za necelý měsíc.

V poslední době se sešlo poměrně dost zpráv o tom, že vydání Ampere má Nvidia naplánované na září (což není až tak odvážný tip, protože před dvěma lety vyšla generace Turing ve stejném čase). Toto nyní potvrzuje informace webu GamersNexus, která přidává konečně snad i konkrétní datum, kdy Nvidia nové grafiky odhalí. Údajně to bude 9. září (septembra pro Slovensko). Jde o středu v druhém (prvním kompletním zářijovém týdnu.

GamersNexus uvádí, že termín 9. září mu sdělili kontakty u výrobců karet, takže by toto nemusel být (pokud nekecá...) úplně nezávazný drb. Důležité je, že tohoto devátého má nastat oznámení nových grafik nebo i vyloženě celé herní linie architektury Ampere, ale nebude to ještě den, kdy se budou dát koupit v obchodech. To nastane zřejmě až později a také recenze budou asi až s určitou prodlevou.

Tip: GeForce RTX 3090 je prý o 50 % rychlejší než RTX 2080 Ti, 10 000 bodů v Time Spy Extreme

Tip: Grafiky Nvidia Ampere prý mají nový 12pinový napájecí konektor. Kvůli 8nm procesu?

Ještě před zprávou GamersNexusu se objevila informace o tom, že by Ampere mohlo být uvedeno 17. září. Je možné, že toto už neplatí, ale pokud by to nebylo vymyšleno, tak by teoreticky mohlo 9. září nastat papírové odhalení a pak 17. září ostré vypuštění do prodeje s recenzemi. Toto ale je asi méně důvěryhodný zdroj, normálně bych čekal, že mezi papírovým a fyzickým vydáním budou spíše dva týdny (22./23. září), ale toto je na Nvidii.

Galerie: Neoficiální vizualizace GeForce RTX 3080 podle uniklé fotografie

Se zářijovým příchodem Ampere to každopádně vypadá už hodně definitivně. Pokud bude odhalení 9. září, je pravděpodobné, že Nvidia vypustí nějaké navnazovací příspěvky na sociálních sítích dejme tomu o týden, dva dopředu. Ty by měly částečně potvrdit, že jsou karty na cestě, už někdy na začátku září nebo koncem srpna.

Čekáte na vydání grafik Nvidia GeForce RTX 3000?

Specifikace grafik Ampere stále nejsou známé. Pokud je odhalení vzdáleno jen měsíc, pomalu by se měly začít objevovat podrobnější úniky. Nicméně v poslední době je Nvidia ještě více tajnůstkářská než dříve a i před Turingem bylo úniků málo. Je proto možné, že se letos firmě podaří specifikace GeForce RTX 3080, RTX 3070 (a tak dále) uhlídat téměř až do úplného konce.

Galerie: Úniky ke grafikám Nvidia Ampere, GeForce RTX 3080 a RTX 3090

Zdroje: GamersNexus, VideoCardz

Byl pro vás článek přínosný?