Hlavní navigace

Mapy.cz mají plánovač tras pro vodáky a Brno dostalo kvalitnější Panoramu

16. 7. 2015

Sdílet

Zdroj: Redakce

Seznam do svých map přidal pátý plánovač tras. Kromě cesty autem, MHD, na kole nebo pěšky se můžete nechat navigovat na vodě. Ve službě Mapy.cz přibyla ikonka kánoe. Vodáci mohou vyhledat trasy na 4760 kilometrech vodních toků, v databázi map je i 1276 jezů včetně popisů jejich náročnosti a možnosti sjíždění.

Plánovačem tras pro vodáky
Plánovačem tras pro vodáky

V plánovači, který samozřejmě plánuje cesty po proudu, se zobrazí všechna podstatná orientační místa. Vodáci se tak dozvědí, kde jsou nejlepší nástupní a výstupní místa, jaké jezy, peřeje a přítoky je při plavbě čekají, které mosty a kempy budou míjet nebo kde se na cestě občerstvit,“ říká Seznam.

 

Postupně budou přibývat i fotografie míst, Seznam také přidá informace o počasí a počítá i s vodními toky na Slovensku. Funkce je zatím dostupná pouze na webu, do mobilních aplikací se dostane až později.

Lepší Panorama v Brně Lepší Panorama v Brně
Lepší Panorama v Brně

Na jaře Mapy.cz představily novou a kvalitnější verzi Panoramy. Teď už jí Seznam pokrývá celé Brno, zhruba 500 km jeho ulic. Potřeboval k tomu přefotit 90 000 snímků, které v RAWu zabraly 1,3 TB a po zpracování 900 GB.

Novou Panoramu brzy dostane i Praha, Olomouc, České Budějovice, Hradec Králové, Pardubice, celý Plzeňský kraj, Karlovarská Kraj a Vysočina. Do konce roku chce Seznam pokrýt všechna velká města.

Zdroj: Seznam (1, 2)

Byl pro vás článek přínosný?