Hlavní navigace

Mapy.cz nafotily celou demonstraci proti Babišovi a za nezávislost justice na Panoramu

25. 6. 2019

Sdílet


Seznamácký tým z Mapy.cz pokryl v neděli další část Prahy. Konkrétně Letenskou pláň, tedy místo, jež dosud v Panoramě kromě několika cest parkem chybělo. I přes zvýšený počet lidí, kteří kvůli hezkému počasí přišli na koncert, se podařilo nafotit poměrně velkou část.

Ač se klasické snímkování pomocí auta do Panoramy dostane až za zhruba dva měsíce, v případě malé plochy to jde evidentně i rychleji. Snímkování probíhá nejen autem, ale i pěšky s krosnou na zádech, Seznam takto zmapoval například i turistické trasy. Narozdíl od běžné Panoramy tady ale Seznam nerozmazal lidem obličeje, což může být v rozporu s GDPR. Na druhou stranu nejde o nezúčastněné lidi na chodnících ulic, kteří za normálních okolností nechtějí být foceni. Navíc k této části Panoramy nevede z webu Mapy.cz přímý přístup.

Přímý odkaz na Panoramu na Letné.

DT24

Největší demonstrace od roku 1989 zůstane zvěčněná na internetu zřejmě jen přes přímý odkaz, neboť na mapě pokrytí není Letenská pláň zakreslena. Lidé stojící blízko koridorů se na fotografiích mohou najít. Snímkování prováděl Jiří Burýšek, koeditor Seznam Zpráv, který měl v plánu nasnímat ještě větší plochu. Kvůli velkému množství lidí se ale nebylo snadné všude dostat.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Šéfredaktor Cnews.cz, dříve editor Computeru. Nadšenec do notebooků a příznivce kompaktních smartphonů. Najdete mě na Twitteru nebo LinkedInu.