Hlavní navigace

Mapy.cz posilují funkce pro řidiče. Nabídnou objížďku kolony

4. 6. 2020

Sdílet

Zdroj: Mapy.cz
Mapy.cz fungují skvěle pro pěší, automobilisté však raději zapínali konkurenční mapy od tvůrce světového vyhledávače. To se ale pomalu mění. Pokud patříte jako my mezi testery, v nejnovější aktualizaci jste právě obdrželi užitečné funkce pro řidiče. Testerem se stanete přes odkaz níže.

Seznam na mobilní aplikaci Mapy.cz přidal vylepšenou dopravní mapu, takže uvidíte aktuální průjezdnost a hustotu dopravy v celém Česku ve městech, na dálnicích i na většině okresních silnic. Všechny tyto funkce platí pro Česko, na Slovensku či jinde v Evropě tyto vymoženosti zatím v aplikaci nejsou.

Nové funkce ve verzi 7.0:

  • dopravní mapa
  • mapa uzavírek, nehod a omezení
  • plánování online trasy autem
  • upozorní na radary

Mapy.cz jsou průběžně vylepšovány. Fungují přes systém Carplay a umí již navigovat v pruzích. Zobrazují i parkovací zóny a vůbec řadu lokálních specifik. Nově nyní navigace kontroluje i průběžnou dopravní situaci a dokáže reagovat na její změnu i v průběhu jízdy.

Další výzvou pro Mapy.cz bude tzv. dynamický routing, což například znamená, že na trase je sice nehoda, ale v době vašeho příjezdu se již očekává, že tam nebude.

Ke stažení pro Android a iOS. (odkazy vedou na verze pro testery)

Mapy.cz si vždy zakládaly na tom, že jako lokální firma to tu znají lépe. Že umí správně zobrazit každou cestičku. Google bere data o dopravě od uživatelů Androidu, kterých je opravdu hodně. Mapy.cz využívají data od ŘSD a uživatele prý zapojí později také. Berou i data z firemních flotilových vozů.

zdroj: aplikace Mapy.cz pro Android

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Šéfredaktor Cnews.cz, dříve editor Computeru. Nadšenec do notebooků a příznivce kompaktních smartphonů. Najdete mě na Twitteru nebo LinkedInu.