Hlavní navigace

Mapy.cz se spojují s Booking.com. Zajistí ubytování po celém světě

13. 6. 2019

Sdílet


Mapový portál Seznam dostal další zajímavou turistickou novinku. Zahájil spolupráci se službou Booking.com, díky níž si mohou uživatelé v 1,6 milionu hotelích, penzionech a apartmánech vyhledaných na mapách rovnou rezervovat pobyt. Mapy.cz v detailu vyhledaných míst zobrazí popisek, fotografie, třídu hotelu i průměrné uživatelské hodnocení. K samotné rezervaci ale dojde až na Booking.com.

Propojení s Bookingem funguje v celém světě, paradoxně ale s výjimkou Česka. Na tuzemská ubytovací zařízení sice lze přes Booking.com provést rezervaci, ale na Mapách.cz zatím nejsou. Firma na své facebookové stránce uvádí, že na tom již pracuje. Mapy.cz chtějí integraci i nadále posilovat, mj. by v budoucnu mohly rovnou zobrazit i ceny ubytování.

TIP: Letošní prioritou Mapy.cz je zlepšit navigaci v autech. První kroky již činí

Od dnešního dne v aplikaci mohou prohlédnout ubytování i za hranicemi Česka. Turisté si tak díky spolupráci s Booking.com pohodlně vyberou hotel, provedou online rezervaci, v aplikaci Mapy.cz stáhnou místo dojezdu v podobě offline mapy a mohou vyrazit na dovolenou,“ říká Jakub Faifer, produktový manažer služby Mapy.cz.

Novinka funguje na webu i v mobilních aplikacích pro Android a iOS.

TIP: Mapy.cz zrychlují. Panoramu umí připravit do dvou měsíců. Mají i další novinky

Zdroj: Seznam

Byl pro vás článek přínosný?