Hlavní navigace

„Dobře vaří, ale jsou drazí.“ Mapy.cz přidávají hodnocení firem

21. 11. 2017

Sdílet

Zdroj: Redakce

Na webu Mapy.cz i v aplikacích pro Android a iOS od včerejška najdete hodnocení firem. Jednotlivá místa můžete ocenit hvězdičkami a napsat až 500znakovou recenzi. Musíte ovšem být přihlášení (stejný účet jako do Emailu a jiných služeb Seznamu).

Seznam stanovil poměrně přísná pravidla, jak a co psát. Hodnocení do 50 % (2,5 hvězdičky) musí obsahovat i slovní vyjádření, mezi zkušeností s firmou a recenzí nesmí uplynout déle než půl roku, uživatelé nesmějí vkládat odkazy, hodnotit podnik nesmí ten, kdo je s ním nějak spojený jinak než coby zákazník apod.

Hodnotit lze všechny podniky, úřady a jiné zájmové body, které jsou zapsány v katalogu Firmy.cz. Hodnocení i recenze napsané na Mapách.cz se objeví ve Firmách.cz a naopak. Provozovatelé zmíněných firem pak mají možnost na zpětnou vazbu reagovat.

Seznam se nesnaží znovu vynalézt kolo a konkurovat Yelpu, Tripadvisoru apod. Vylepšení map i firemního katalogu je ale dobrou zprávou pro uživatele (ocení zkušenosti ostatních) i provozovatele podniků (získají zpětnou vazbu). Jen škoda, že Seznam u podniků nezobrazuje i zkušenosti s obchody ze Zboží.cz.

Aktualizováno (22. 11. 2017) – Ze Seznamu máme potvrzeno, že firma skutečně pracuje na provázání Map/Firem spolu s recenzemi obchodů ze Zboží.

Mapy.cz přidávají hodnocení míst Mapy.cz přidávají hodnocení míst

Byl pro vás článek přínosný?