Hlavní navigace

Mapy.cz zrychlují. Panoramu umí připravit do dvou měsíců. Mají i další novinky

Sdílet


Na mapách Seznamu najdete novou Panoramu. Na ní firma mj. ukazuje, jak rychle je schopná snímky ulic vydat od jejich pořízení speciálními auty. Snímkovací vozy vyjely teprve na konci dubna a jejich jimi pořízené panoramatické fotografie už jsou online. Mapy.cz aktualizovaly pokrytí severu, východu a jihovýchodu Prahy a celých Pardubic.

Exkluzivně: Mapy.cz vyjely do ulic. V těhle místech budou fotit Panoramu

Seznam má letos v plánu přefotit všechna krajská města a pokryta by měla být i všechna dříve vynechaná místa poblíž krajských měst, kde jsou ještě data z let 2013 a 2014. Na ulicích se jeho vozy možná setkají s těmi od Googlu. Ten letos aktualizuje Street View v krajských městech.

Hlavním cílem seznamáckých map pro letošní rok je automobilová navigace. Tvůrci ale průběžně přidávají i různé drobnosti. Před nedávnem například začali využívat další zájmové body z OpenStreetMap. Mapy.cz tak nově zobrazí polohy laviček, automatů na jízdenky, parkovacích automatů, kontejnerů na tříděný odpad, poštovních schránek, veřejných telefonů, stojanů na kola atd. Spousta bodů chybí, protože je dobrovolníci zatím nenahlásili. Pokud chcete udělat něco užitečného, můžete pomáhat vylepšovat OpenStreetMap.org i vy.

Zdroj: Seznam (1, 2)

Byl pro vás článek přínosný?