Hlavní navigace

MBX MKII Limited Edition: luxusní skříň od Xformy vycházející z murderModu

15. 4. 2015

Sdílet

Zdroj: Redakce

Za obchodní značkou Xforma stojí v Kanadě sídlící společnost Harwood Studios, která má na svědomí murderMod (či spíše díky němu vůbec vznikla). MBX MKII je pote duchovním pokračovatelem myšlenky murderModu a nabízí komplexní a funkční skříň, která musí zaujmout každého nadšence.

Xforma MBX MKII Xforma MBX MKII

Vzhled MBX MKII vychází ze skříně SilverStone TJ7 a nemusíte se bát, že by její design bezostyšně vykradli, protože SilverStone se aktivně podílí na její výrobě. Základem skříně je hliníkové šasi, se kterým je pevně spojeno čelo skříně se třemi vyfrézovanými pruhy, jež jsou zároveň logem značky. Hmotnost MBX MKII by měla být zhruba 17 kg při rozměrech 565 × 560 × 220 mm a je do ní možné osadit pouze karty s délkou do 27,9 cm.

SilverStone TJ7
SilverStone TJ7

Oproti původní skříni TJ7 byly nahrazeny externí 5,25" pozice s výjimkou té nejspodnější a také tlačítka start a restart byla mírně upravena. Čelní panel volně přechází ve víko skříně, kde se nachází velký výřez pro dva 120mm ventilátory a skrytá optická mechanika, přičemž si můžete vybrat mezi CD/DVD a Blu-Ray mechanikou.

Xforma MBX MKII Xforma MBX MKII

Ve dně skříně je poté množství děr, které slouží k instalaci radiátorů vodního chlazení prostřednictvím držáků a na podobné bázi je také řešena instalace napájecího zdroje. Dva velké kryté výřezy poté slouží k zpřístupnění prostoru pod skříní v případě osazení některým z rozšiřujících prvků, jež bude pro tuto skříň k dispozici.

Xforma MBX MKII Xforma MBX MKII Xforma MBX MKII

Základní deska se poté montuje na 8mm (ano čtete správně 8mm) kus hliníku, který je pevně spojen se zasním krytem skříně. Výrobce si totiž usmyslel, že chce využít tzv. slepé díry, tedy že na druhé straně po nich nebude ani známka.

Xforma MBX MKII Xforma MBX MKII Xforma MBX MKII

Specialitou je poté umístění expanzní nádrže vodního chlazení do speciální drážky, v níž je možné ji libovolně polohovat dle potřeby. Expanzní nádržka se upevňuje ke speciálnímu modulu, jež se poté přišroubuje ke kusu hliníků, na něhož se instaluje základní deska. Z jeho zadní strany je poté drobné okénko, v němž bude umístěna destička s unikátním číslem skříně.

Z čelem skříně se ukrývá šachta, která dokáže pojmout tři 2,5" a tři 3,5" disky a navíc má dole pozici pro 5,25" zařízení. Zadní strnu šachty, jež se montuje na externí skelet, tvoří dva tištěné spoje, jež slouží k napájení a připojení pevných disků. Z něho poté již vedou klasické kabely SATA, jež v ideální pozici přidržují pacičky na straně šachty. Pokud se pozorně podíváte na tištěné spoje, naleznete na každém z nich čtyři SATA konektory, přestože ke každému z nich je možné osadit pouze tři disky.

Xforma MBX MKII  

Oba boční panely mají poté ve spodní části perforaci popatřenou prachovým filtrem a okno, které díky svému umístěné a střídmým rozměrům působí velmi esteticky a dovoluje nahlédnout do útrob skříně. Hrdý majitel takovéhoto skvostu se jistě bude chtít pochlubit tím, jak si zařídil její vnitřní osazení.

Xforma MBX MKII

Ke skříni je k mání mnoho doplňků, ať už se jedná o držáky expanzní nádoby či nádobu samotnou, nebo o držáky ventilátorů či radiátorů, každý díl je navržen velice pečlivě, aby nenarušil vyznění celé skříně. Její základní cena v předobjednání, teď se pořádně opřete o cokoli ve vašem okolí, činí $1250 (32 300 Kč dle současného kurzu). Za tuto cenu dostanete základní verzi skříně s černou perforací ve víku skříně, volitelným podsvícením loga (musíte si zvolit při objednání), šachtou pro disky včetně držáků, set tří tištěných spojů a spoustu dalších komponentů. K dispozici by však mělo být pouze 250 kusů.

 

Avšak ke skříni je možné dokoupit několik doplňků, z nichž nejlevnější se prodává za $30 (770 Kč) a nejdražší za $210 (5500 Kč). A další doplňky jsou zatím ve vývoji. Spoustu detailních informací se dovíte na stránkách výrobce.

Zdroj: Xforma

Byl pro vás článek přínosný?