Hlavní navigace

Mehdoh je opět v ohrožení. Vývojáři se nelíbí změny ve Windows Phone 8.1

30. 4. 2014

Sdílet

Zdroj: Redakce

Budeme teď mluvit hlavně o vývojářích, neboť uživatelé vysněné novinky vítají s otevřenou náručí. Tvůrci aplikací nicméně po uvolnění Windows Phone 8.1 pro vývojáře nejásají jednohlasně. Jeden ne úplně neznámý vývojář Chris Field, kterého si spojíte především s Mehdoh, což je povedený klient pro Twitter, pravděpodobně v záchvatu vzteku stáhl z katalogu Windows Phone Store své aplikace.

Momentálně je v něm zase najdete. Zlostný tweet o konci vývoje ostatně také zmizel, byť se dochoval prostřednictvím obrázku, který pořídil WMPoweruser. Nyní se vývojář opatrně ptá, jestli by pobouřilo masy, kdyby se z Mehdoh vytratila podpora pro Instagram a Soundcloud. Jako by se nechumelilo. Field vychladl a vývoj očividně pokračovat bude.

Pryč od Silverlightu

Z jeho předchozích tweetů si každopádně poskládáte obrázek o tom, že vývoj aplikací pro Windows Phone 8.1 prošel takovými změnami, které vývojáře nutně netěší. A že samostatný systém ještě není připravený pro veřejnost, neboť ho stále trápí dost nedodělků a chyb. Podle Fielda se do cesty staví překážky také při vývoji univerzálních aplikací. Ty lze spouštět jak v telefonu, tak na tabletu.

 

Není to poprvé, co Mehdoh málem zmizel v propadlišti dějin. Před lety Chris Field málem pověsil vývoj na hřebíček, ale konkurenční prostředí jej motivovalo, aby v práci pokračoval. Obětí se ale s konečnou platností stane Podcatcher. Prostředí pro aplikace se vyvíjet každopádně musí.

Windows Phone 8.1 pro někoho znamenají rozsáhlé přepisování kódu. Field má např. problém s tím, že se ztenčily možnosti Silverlightu. Jenže tento produkt není podporovaný již dlouhou dobu a časem se úplně vytratí i z Windows Phone. S tím byl každý dopředu seznámen. Microsoft naopak tlačí jednotné prostředí WinRT pro mobily i tablety, což zní naopak sympaticky.

Zdroj: @mrcfield via WMPoweruser

Byl pro vás článek přínosný?