Hlavní navigace

Kdo se vydrží déle tvářit vážně? Messenger spouští hry pro rozšířenou realitu

9. 8. 2018

Sdílet

Zdroj: Redakce

Před zhruba rokem a půl se Facebook znovu obul do her. Přivedl na Messenger spíše jednodušší hříčky, z nichž některé si zahrajete se svými kamarády a kamarádkami. Tak trochu jako kdysi na ICQ – není potřeba nic instalovat, prostě rovnou vejdete do hry, jež se pouze rychle načte. Tuto nabídku Facebook rozšiřuje směrem, který vám bude povědomý.

O různých typech alternativních realit je totiž poslední dobou řeč pořád. Na Messenger se po běžných typech her plíží hry orientované na skupiny až šesti lidí, přičemž se jedná o tituly využívající prvky rozšířené reality. V tomto pojetí se prakticky jedná o zábavnější formu videochatu, takže musíte být ochotní ukázat svůj obličej – nejde o podobné zážitky jako nabízel např. Pokemon Go.

Základ jedné z her je postavený na schopností tvářit se vážně. Kdo to vydrží nejdéle, vyhrává. V dalším titulu se snažíte proplést se polem asteroidů bez újmy, viz video níže. Další hry využívající rozšířené reality budou do Messengeru přidávány v nadcházejících týdnech a měsících. V minulém roce lidé videochat využili 17miliardkrát, tj. dvojnásobně oproti roku předchozímu. Není divu, že tento způsob komunikace Facebook táhne.

Byl pro vás článek přínosný?