Hlavní navigace

Tip: Messenger už podporuje tmavý režim zobrazení. Jak ho aktivovat?

16. 4. 2019

Sdílet

Oživeno dne 16. dubna 2019

Na svém blogu výrobce oznámil, že tmavý režim pro Messenger od pondělí distribuuje napříč zařízeními s komunikátorem. Funkce je tedy dostupná pro všechny, takže už nebudete muset nikomu poslat měsíc, abyste si tmavý režim mohli zapnout. Stačí zajít do nastavení aplikace, předvolbu najdete hned v horní části obrazovky.

[video width="250" height="500" mp4="https://www.cnews.cz/wp-content/uploads/2019/03/dark-mode-messenger-official.mp4"][/video]

Původní článek ze dne 5. března 2019

Na nový Messenger s mnohem čistším vzhledem jsme si museli pár měsíců počkat. Oznámen byl koncem října (poprvé nám ho ale předvedl už v květnu), reálně ho ale Facebook na většině smartphonů nasadil až během letošního ledna až února, přesná data nemáme, pouze odhadujeme na základě zpětné vazby lidí.

Zřejmě nastal nějaký problém, protože na podzim se někomu nový vzhled Messengeru na chvíli aktivoval, později však bylo vše vráceno do původního stavu. Jak poukázal web Android Authority, až v lednu také byly upraveny snímky na Google Playi, aby reflektovaly změnu podoby komunikátoru.

Tip: Mazání odeslaných zpráv zavádí už i Messenger

Nový vzhled je čistý a bílou oslňuje víc než kdy dřív. Ty z vás, kdo si potrpí na tmavé režimy zobrazení, kterých je v posledním roce všude plno, potěší, že už i masově používaný Messenger tmavý režim získal. Oficiálně oznámen byl v pondělí, někteří už ale dostupnost hlásili v předcházejících dnech. Oznámení je vlastně reakcí na zjištění komunity.

Pro aktivaci musíte do libovolné konverzace poslat emoji měsíce. Teprve tím se odemkne příslušná skrytá předvolba. Zajít musíte do nastavení aplikace, přepínač tedy není umístěn na příhodném místě. Během několika týdnů by předvolba pro aktivaci tmavého režimu měla být dostupná i bez nutnosti poslat někomu emoji. Aktivace je každopádně možná už dnes v Messengeru pro AndroidiOS.

Byl pro vás článek přínosný?