Hlavní navigace

Microsoft bouchá šampaňské. Office pro iPad si odškrtla 12 milionů stažení

3. 4. 2014

Sdílet

Zdroj: Redakce

Minulý čtvrtek Microsoft předvedl Office pro iPad. Dlouhý příběh o odkládaném vydání žádaných kancelářských aplikací skončil šťastně, společnost se rozhodla na nic nečekat a uspokojit fanoušky. Shodli bychom se asi na tom, že kancelář měla přijít dříve, ale aplikace nám to vynahradily. Pozitivní zážitky z používání napomohly úspěchu, s jakým se Microsoft Office setkala.

Tip: Microsoft konečně prozřel. Office pro iPad nicméně měla přijít dříve

Jediná větší výtka bývá směřována k tomu, že Microsoft vyžaduje předplatné Office 365. Bez něj máte k dispozici pouze základní verze aplikací, které sice dokumenty zobrazí tak, jak by měly vypadat, ale nic v nich případně neupravíte. Podle Microsoftu již tři aplikace v součtu zaznamenaly 12 milionů stažení, což je na týden starý software opravdu skvělý výsledek. Výkon nám přinejmenším dokázal, že o Office je zájem, a to i na iPadu.

 

Samotný počet stažení nicméně neříká nic o tom, kolik lidí za aplikace zaplatí. Někteří si je jistě chtěli pouze osahat, možná jim jen stačí prohlížeč. Proto teď nezbývá než čekat na budoucnost. Redmondští mají aspoň dobře našlápnuto. V tomto roce se zřejmě dočkáme i dotykové kanceláře pro Windows 8. Na konferenci Build 2014 aspoň letmo odhalili tvář PowerPointu.

Zdroj: @Office

Byl pro vás článek přínosný?