Hlavní navigace

Microsoft chystá větší novinky ve Windows 10. Rovnou skáče do vývoje větve „20H1“

15. 2. 2019

Sdílet

V nedávno otevřeném aktualizačním kanále Skip ahead se objevilo první sestavení, které nepatří do vývojové větve „19H1“. Překvapivě se však nejedná o první přírůstek do rodiny „19H2“, jak jsme čekali. Rovnou jsme skočili do vývojové větve „20H1“. Něco takového Microsoft udělal poprvé. Pokud vás napadlo, že letos podzimní vydání vynechá a bude Desítky upgradovat už jen jednou do roka, nechte si zajít chuť.

Podzimní vydání bude, testování ale oproti dřívějším časům začne o něco později a až ve Fast ringu. To se stane ve chvíli, kdy bude vydání „19H1“ dostatečně odladěné. Poslední fáze ladění jarního vydání Desítek nastane v kanále Release preview, teoreticky by ovšem mělo dojít i na Slow ring, ačkoli ho Microsoft explicitně nezmiňuje.

Proč již v tuto chvíli začíná vývoj „20H1“, a to rovnou s veřejným testováním? Rozum napovídá, že Redmondští mají ambice provést nějaké větší změny v systému. Na svém blogu potvrzují, že potřebují více času na vývoj, není však nikde uvedeno, o jaké změny se jedná. (Vrátí se do hry panelové prostředí?) Microsoft má takový zvyk, že občas neřekne, s čím mu máte pomoci. Jen samozřejmě na vás, pokud se testování podrobíte.

Windows 10 Insider Preview build 18836 instalace Windows 10 Insider Preview build 18836

Kromě netradičního kroku k Windows 10 Insider Preview build 18836 takřka není co napsat. Jako první testovací vydání neobsahuje žádné zajímavé novinky – Microsoft aspoň žádné neuvádí. Tero Alhonen si všiml, že je Poznámkový blok vybaven tmavým režimem zobrazení (ovšem díky inverzi barev). Novinka se stěží liší od sestavení z rodiny „19H1“, která zatím vídáme ve Fast ringu. Připomínám, že kanál Skip ahead je v tuto chvíli kapacitně naplněný, takže nové žádosti o vstup nepřijímá.

Byl pro vás článek přínosný?