Hlavní navigace

Microsoft: další Windows budou prvotřídním systémem pro firmy

15. 7. 2014

Sdílet

Zdroj: Redakce

Co Microsoft prozradil o nadcházejících Windows na akci Worldwide Partner Conference 2014? Už víme, že na zařízeních se společnosti tolik nedaří a zatím se musí spokojit se 14% podílem. Kevin Turner se o nacházejících Windows Threshold letmo zmínil. Neřekl nic o tom, že oživenou nabídku Start a dotykové aplikace v oknech uvítáme ve Windows 8.1.

WPC 2014: Microsoft má na zařízeních pouhý 14% podíl. Brzy dorazí tablety do 100 USD

Mluvil o dalším vydání Windows. Tím nepřímo potvrdil, že s rodinou Windows 8 je konec a na jaře nás čekají opravdu Windows 9, případně jinak pojmenovaný produkt, jenž se od předchůdce distancuje. Není to všechno. Kromě potvrzení, že Microsoft pracuje na nových Windows, Turner prozradil, že plánované vydání přinese významné změny, které potěší firmy.

 

Nedovedu si představit, co jiného by to mělo být, než možnost kompletně vypnout dotykové prvky. Turner potvrdil, že firma naslouchá zákazníkům a nadcházející Windows budou prvotřídním operačním systémem pro podnikovou sféru. Poslední dílek potěší vývojáře. Threshold posune dále jednotný vývoj aplikací.

Univerzální aplikace nepoběží pouze v počítačích, tabletech a telefonech. Nově poběží také na konzoli Xbox One, kterou ostatně pohání přizpůsobená varianta Windows 8, a na zařízeních s rozměrnou obrazovkou Perceptive Pixel.

via SuperSite for Windows

Byl pro vás článek přínosný?