Hlavní navigace

Microsoft dohání Google. I on umožní používání aplikací na zkoušku bez instalace

10. 3. 2017

Sdílet

Zdroj: Redakce
Klepnete na reklamu a aplikaci si rovnou zkusíte, aniž byste museli projít procesem instalace.
Aplikace tradičně instalujeme

s tím, že placené aplikace jsou někdy k dispozici v demoverzi. Ta je omezená buď časově, nebo funkčně, pořád ji ale musíte nainstalovat, pokud se s ní chcete seznámit. Ovšem za předpokladu, že vám nestačí pár obrázků či video. Google koncem roku 2015 oznámil, že (díky koupené technologii) umožní aplikace zkoušet bez instalace. V loňském roce si přisadil s tím, že budeme moct tímto způsobem aplikace používat běžně, nejen na zkoušku.

Pokud aplikaci využíváme denně, má instalace stále své místo. Řadu aplikací nicméně potřebujeme jen nárazově jednou za čas. Tam už streamování může být zajímavé, zvlášť pokud nemáme místo na úložišti, kterým bychom mohli plýtvat. Krátké verze zní, že po vzoru Googlu uvádí streamování aplikací (ze Storu) také Microsoft. Bude ale chvíli trvat, než možnosti vývojáři či vývojářky využijí.

Rozdíl mezi tradiční reklamou a novým typem reklamy s možností streamovat aplikaci Rozdíl mezi tradiční reklamou a novým typem reklamy s možností streamovat aplikaci (Foto: Microsoft)

Nemuselo by to nutně trvat moc dlouho, protože Microsoft to zařídil tak, že není vyžadována žádná úprava aplikace. V podstatě jen musíte jít do správy účtu a vytvořit novou reklamní kampaň. (Funkce zatím v pilotním režimu není dostupná všem.) Jak jste ale pochopili z uvedeného, Microsoft zatím se streamováním aplikací počítá jen pro použití v rámci reklamních nabídek.

Vy uvidíte nabídku na potenciálně zajímavou aplikaci, klepnete na reklamu a aplikaci budete moct zkoušet bez nutnosti instalaci, a to po dobu maximálně tří minut. Pak budete moct rovnou provést instalaci, nebo se jí už nebudete dále věnovat. Použití je zatím omezené. Škoda, nebylo od věci, kdybychom si takto mohli zkoušet aplikace normálně. Stačilo by přidat tlačítko do Storu. Nemuselo by ani být povinné.

Byl pro vás článek přínosný?