Hlavní navigace

Brouzdáte v Internet Exploreru? Nekompatibilní weby se otevřou v novém Edgi

24. 11. 2020

Sdílet

Zdroj: logo: Microsoft | koláž: Petr Urban / Cnews

Nedávno se s výraznými novinkami vytasil Chrome a nové hlavní vydání Edge přichází v těsném závěsu. Co verze 87 přinesla? Nekompatibilní weby jsou při prohlížení v Internet Exploreru automaticky přesměrovány do Edge.

Změnilo se nastavení režimu kiosku – přiřazeného přístupu, chcete-li – s ohledem na zvýšení soukromí. Automaticky např. smaže stažené soubory nebo obnoví výchozího nastavení po určité době. Na firmy cílí také většina dalších novinek. Edge 87 přináší řadu nových politik, standardně zapíná funkci ClickOnce a prostor nové karty může zobrazit obsah relevantní pro práci.

Edge dále podporuje vázání tokenů v rámci TLS, takže příslušné cookies nelze použít v jiném zařízení. Z uživatelsky orientovaných vylepšení mohu zmínit podporu zvýrazňování textu ve čtečce PDF pomocí klávesnice. Při oboustranném tisku určíte, která strana má být vytištěna převráceně. Firmy v procesu tisku mohou vybírat mezi režimy rasterizace.

Edge 87 mnoho uživatelských novinek Česku nenabídl (foto: Petr Urban / Cnews) Edge 87 mnoho uživatelských novinek Česku nenabídl (foto: Petr Urban / Cnews)

Před svátky se v prohlížeči objevují funkce pro levnější nakupování. V adresním řádku zobrazí kupon, pokud je dostupný, prohlížeč dovede upozornit na výhodnější cenu produktu v jiném obchodě, nicméně tyto funkce dle očekávání fungují jen na vybraných trzích a Česko mezi ně nepatří.

Zdroje: Microsoft Edge release notes for Stable Channel / Microsoft Docs | Windows Experience Blog

Byl pro vás článek přínosný?