Hlavní navigace

Microsoft finišuje Windows 8.1 GDR1. Skoro hotové sestavení uniklo na síť

10. 2. 2014

Sdílet

Zdroj: Redakce

V prvních dnech února uniklo na síť nehotové sestavení Windows 8.1 GDR1 (9600.16596), a to ve formě plnohodnotného instalačního obrazu. Novinky a zkušenosti jsme vám pak přinesli v samostatném článku. Jen o pár dní později se na internet dostává další sestavení. To ale již může být úplně finální. Minimálně patří k posledním, neboť je označeno přídomkem Escrow. Nese označení 9600.16610 a uniklo ve formě instalačních souborů pro stávající Windows 8.1. Tyto soubory mají příponu MSU.

Tip: Pohled na novinky ve Windows 8.1 GDR1. I s myší bude hej [galerie]

Nejde ale o jediný soubor. Jsou to dvě samostatné aktualizace, přičemž první z nich se nazývá KB2919355 a druhá KB2919442. Kdybyste se je teď pokusili nainstalovat, existuje jistá šance, že neuspějete. Na každý pád budete potřebovat Windows 8.1 RTM, kde nainstalujete všechny dostupné aktualizace. Jarní aktualizace, označovaná též jako GDR1, je zatím k dispozici neoficiálně pro platformu x86, nikoli však ARM.

 

Jen pro pořádek, a co sestavení RTM Escrow znamená? Microsoft finišuje práce na aktualizaci. Z hlediska funkcí by měla být kompletní a testeři pouze odhalují chyby a ladí stabilitu. Nedoporučujeme skoro hotové instalační soubory shánět, raději počkejte, až Redmondští zcela dokončí svou práci a zahájí distribuci aktualizace skrze Windows Update. Podle posledních spekulací Microsoft vydání posunul z března na duben. Na druhou stranu jsme ale již zkraje ledna slyšeli cosi o vydání v dubnu.

via WinBeta

Byl pro vás článek přínosný?