Hlavní navigace

Microsoft: Lumie 520 se prodalo přes 12 milionů kusů a WP rostou

15. 7. 2014

Sdílet

Zdroj: Redakce

Co dalšího Microsoft na konferenci Worldwide Partner Conference 2014 prozradil? Kromě úspěchu Office a Azure vytáhl Windows Phone. Podle něj jde o nejrychleji rostoucí mobilní operační systém. Což, jak víme, podle neprocentuálních čísel nemusí moc znamenat. Na 14 trzích dlaždice platí za tržní dvojku, pokud jde o smartphony. Zaznamenaly 91% meziroční nárůst globálně.

Na osmi trzích si Windows Phone utrhla větší než 10% podíl. A ve čtyřiadvaceti zemích smartphony s dlaždicemi v objemu prodejů překonaly iPhone. Svou zásluhu by na tom mohl mít i Windows Phone Store, jenž obsahuje 270 000 aplikaci. Každý den se v něm objeví 500 dalších. Microsoft zaznamenal celkem 4 miliardy stažení aplikací.

 

Od uvedení Windows Phone 8 se příjem z placených aplikací zvedl o 440%. Firma na presentaci rovněž odhalila množství dosud vyrobených smarphonů s dlaždicemi. Jeden z nich patří k nejoblíbenějším na světě. Minimálně se podle Kevina Turnera jedná o nejprodávanější telefon ve své cenové kategorii – globálně.

Nebavíme se o žádném jiném zařízení než o Lumii 52x. Za rok a něco na trhu se jí prodalo přes 12 milionů. Tento telefon má svého nepřímého nástupce s Windows Phone 8.1, a sice Lumii 63x. Žádná Lumia 530 zatím oficiálně představena nebyla, ale chystá se, jak prozradil čerstvý obrázek.

První neoficiální snímky Lumie 530První neoficiální snímky Lumie 530
První neoficiální snímky Lumie 530

via WinBeta | Neowin

Byl pro vás článek přínosný?