Hlavní navigace

Microsoft má bžundu z Internet Exploreru. Chce, abyste mu dali novou šanci

16. 3. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Znáte to. Vyvíjíte prohlížeč, jste lepší než ostatní, navíc ho všichni používají částečně i proto, že je integrován přímo v operačním systému, takže se nemusí shánět nikde po jiném. Pak získáte většinu trhu a vývoj zaříznete s tím, že se budete věnovat perspektivnějším věcem, které si ještě nepodmanili tak jako trh s prohlížeči. A pak přijde nějaký drzoun s vlastní produktem a ukáže, jak strašně jste se mýlili. Z počátku nevěříte, že se vám situace vymkne z ruky, jenže najednou je váš prohlížeč den co den terčem posměchu. Všichni poukazují na jeho velké nedostatky, překonané ovládání a slabé zabezpečení. Jenže co byste chtěli, když jste na své dítko léta nesáhli?

Microsoft se nicméně poučil, trvalo mu to dlouho, ale minulý rok vydaný Internet Explorer 9 konečně ukázal, že i v Redmondu umí vyrobit moderní prohlížeč. Značku jako takovou nicméně stále táhne ke dnu povědomí z minulých let a předsudky. Jedním z posledních hozených záchranných kruhů je další reklamní video, v němž si Microsoft dělá ze starého produktu srandu a poukazuje na to, že se obloukem můžete vrátit ke starým věcem, protože už jednoduše dávno nestojí za houby.

Novou kampaň Microsoft pojmenoval „The browser you loved to hate“ a neváhal jí připravit webovou stránku, kde kromě zmíněného videa najdete komentáře uživatelů, kteří uznávají kvality soudobého Internet Exploreru. Především zde ale spatříte hned několik grafických ukázek produktů, k nimž jsme se po určité době opět vrátili. Stejně tak se na výsluní může opět dostat IE – Microsoft v tom alespoň doufá. Na jednom z nejpovedenějších příkladů firma naznačuje, jak jsme se vrátili k ptačí poště. Naráží tak na dávné posílání dopisů přes holuby a na sociální síť Twitter.

A co vy? Vrátili jste se zpátky k Internet Exploreru? Nebo to plánujete? Odpustíte někdy Microsoftu, že v minulosti usnul na vavřínech?

DT24

Zdroj: browseryoulovedtohate.com via Exploring IE

Byl pro vás článek přínosný?